Former

Former, former, former.
Har ni sett den utsökta formen av en Volvo S60, nää tänkte väl det men då har ni missat något. Kolla in den sköna bågen som sträcker sig från bakhjulet till framhjulet och även bakifrån så har den en rumpa som heter duga med insvängda höfter. De flesta moderna bilar har ju helt raka sidor men denna modell har en konkav sida så spegelbilden av naturen eller rättare sagt vägrenen gör att bilden bildar en båge, skit snyggt, det slår ju t.o.m Ferrari och Jaguar

Volvo s60 form

Och när man tänker på snyggt och former så är det ju snart dax för nästa års kalender, vad ska man hitta på till nästa år att vila ögonen på. Ska det vara brudar ett år till ?  2006 var en klass för sig, kolla in fotograferna och deras bilder under länkar. 2005 var det Sahara, det blev man oxå varm av. Vi åker till Normandie i oktober då får man se vad man hittar, fransmännen kan det här med kalendrar.

Sieff Kalender

Vad tiden går (när man har roligt)

Har det redan gått 2 veckor sedan jag skrev något, ja tiden går fort nu när man måste jobba på dagarna, renovera badrum på kvällarna och sova på nätterna. Dagarna är ju som de är, inte har det hänt mycket med organisationen, jo kanske lite, en ny chef har de ju anställt men det skulle med all tydlighet också behövas någon eller några som jobbar oxå.
Badrum då, ja där är det mera posstivt, det går framåt nu. All gips är på plats, tvättstället likaså (temporärt) och nu är det att skrapa gammal fogmassa på betongväggen, det tar nog bara 10 timmar så är allt skitjobb klart och den mycket roligare uppbyggnadsfasen tar fart.
Skönt med regn och åska nu, det ger ro att fixa hemma och koppla av men så mycket motorcykel blir det inte i hällregnet men han kan få vila lite efter shocken med rapsbränsle i tanken, har hostat färdigt nu. Det gäller att vara uppmärksam när man tankar nu när det finns mer än bara bensin och disel.
Man längtar stort nu efter de semesterdagar som ska infinna sig om ca 4 veckor, äntligen lite miljöombyte i en region med mycket mat & vin, Normandie. Det ska bli skönt att åka omkring och vara fri från planering och bokningar. Hoppas man får till alla konfigurationer i den nya datorn så kan man blogga lite från fältet, den som lever får se ;-)

Badrum -06

Badrum -06

Ingen kan då säga att jag stressar med badrumsprojektet, 1 år och 2 månader har det tagit att åstakomma detta kaos. Den ända som börjar oroa sig är Christopher, var ska jag gå på toaletten när jag kommer hem om tre veckor ?  Inga problem svarar jag, tre veckor är ju en evighet. Om bara vädret kan vara dåligt och kallt så löser sig sådana här saker. Toalett stolen står ju på plats (än så länge).


Då har det gått en vecka igen

Och vilken vecka, ingen negativ stress men mycket att göra på jobbet med bra flyt och då är det kul. har redan bokat jobb för nästan hela hösten, 40 ombyggnader till GLONASS, hoppas också på lite krachade instrument som alltid får hjärnan att gå på en högre växel.
Vädret är ju fortfarande varmt och nu har de äntligen fått igång kylan på verkstaden, i år innan vintern kom, det är ju great. Så nu kanske man har lite mer energi när man kommer hem och kan köra lite hårdare med renoveringsobjektet, det som skulle vara klart till förra vintern kanske blir klart till denna. Det vore mycket skönt nu att ha bubbelbadkaret som rehabilitering efter operationen.
Varför har bara dygnet 24 timmar man hinner ju inte med allt man vill och måste göra som tex pilkastning och promenader. Planeringen för resan till Normandie är ju också en sak som är roligt men äter tid och det värsta är att kroppen kräver sömn och mat, usch vilket slöseri med tid. Hoppas också de roliga engelska deckarna på tv tar slut snart för då får man ju flera timmar över i veckan. Men varför klaga det finns ju folk som inte vet vad de ska göra och då väljer jag nog det liv jag har.
Ser fram mot hösten med nya rör i hjärtat, lägre utetemperatur och massor av energi.

Nobba rökare

Idag läste jag en mycket bra artikel i DN, Ekonomi "Lagligt nobba rökande sökande" av Pea Nilsson.
Den handlar om att ett företag inte vill anställa rökare och vd:n Philip Tobin skräder inte orden när han talar om rökare.
" Förutom att de är osociala och sjuka för ofta luktar de dessutom illa.
- Om människor röker under en kafferast eller på sin lediga tid kommer de tillbaka hit och stinker. Vi har ett mycket litet kontor och det skulle vara outhärdligt för den övriga personalen, förklarade Philip Tobin i en radiointervju och tillade:
- Om de här människorna kan ignorera alla varningar och den bevisningen om rökningens risker som finns så har de inte den intelligensnivå som jag letar efter."

Detta borde alla företag följa, vad effektivt allt skulle bli när alla rökare skulle börja jobba en timme mer per dag.

Sista lugna fredagen (på jobbet)

Detta skulle bli sista dan helt ensam på jobbet, lungt och skönt men vad händer ÅB dyker upp och ska förbereda att han ska börja jobba på måndag. Hur sjuk är inte världen. På måndag drar det igång kunder kommer tillbaka från sina semestrar och vår personal återkommer från sina, vilket stök det kommer att bli.
Att vara sjukskriven i 3 månader pga av renovering av hjärtat fick en att tänka över arbetssituationen och jag kom bara fram till en sak, att jag har ett bra jobb i en dålig organisation. Vem faan är det som styr, har han inte märkt att vi gått på grund ?   Nää för komunikationen fungerar inte, kanske ett språkproblem eller möjligen ett kulturproblem som är så modernt nu.
Det ska bli en intressant höst, en sak är iallafall säker, jag har klivit av från mina egna fotspår och jag ser många stigar där framme.

Ja någon gång ska man ju börja

Då är den skapad och testen kan börja

RSS 2.0