Jobb vs. Avkoppling



Har vandrat i Arosa idag det kom en meter snö sedan igår och ytterligare en ska komma tills imorgon, men rinnande vatten finns alltid i en Schweizisk snöstorm. Jag såg ut som en Yeti efter 4 timmar och var trött som 8 timmar.
Funderade lite på samma ämne som den 6/7, ibland nyfiken och ibland trygghet är de motsatser ja för mig är de nog det. En i varje vågskål och man har en balans i livet. Nu är det bara att hitta tillbaka till samma balans när det gäller kroppen, jobbet och motionen men där kommer ju faktorn in som heter tid. Vilken del i mekanismen är det i denna liknelse ?  Är det storleken på vågskålarna kanske. Få se nu vi har energi, tid och resultatkrav. Energi är nog trögheten i mekanismen, tid vågskålarnas storlek och så ska de fyllas med resultatkraven. Är detta ett stresståligt instrument, detta balansinstrument ?  Nää, det är utsatt för yttre påverkan, oftast onda krafter men det finns goda bra krafter och det är då man kopplar på nyfikenheten. Det känns som jag pratar Ying & Yang igen, är det det som är livet ?

Gasa !?



Redan nu känns det som vi närmar oss slutet på det här året. GASA, full fart framåt, vi måste nå fram.
Det är svårt att säga "Nää, jag vill ta det lite lungt nu. Det är mörkt där ute och då vill jag sova lite mer, det är ju den här årstiden jag tankar, laddar mina batterier." Vem lyssnar på detta faktum, vem lyssnar till kroppen ?  Man behöver ju inte lägga i backen, men friläget skulle nog passa under en tid. Det är dax att tänka på familjen inkl. hunden, ta farm kameran och ut i naturen och fånga bilder som lyser upp hjärnan, samtidigt så är man ju tekniknyfiken, ordningsfreak, ja nyfiken på allt så, friläget, nä det får nog bli tvåan.
Bilden från flygplatsen i Köpenhamn med världens största persien i kvällssolen.

80%, stigande

RSS 2.0