Hösttankar



Ska man någonsin titta bakåt eller ska man som klockan bara gå framåt, framåt och framåt.  Nää,  jag tycker man lär sig mycket av historian för att inte upprepa begågna misstag och för att underlätta framtiden, självklart men det finns många i ledande / politisk ställning som inte förstår detta som då är uppenbart när man läser historia. Jag tror världen skulle se bättre ut om man fick läsa mer levnadshistoria i skolan än att rabbla massa kungar och slå sig för bröstet.
Men framåt då, varför strävar man efter att allt ska gå fortare och fortare ?  Tiden går inte fortare men vi fyller den med mer och mer. Och ofta är det med saker som mänskligheten redan gjort, så kolla bakåt så räcker tiden till framåt.

Med hösten kommer mörkret och allt ska gå  ner i varv för att vila över vintern, jo så är vår inre klocka. Men inte ens det stämmer längre. Shopping och påhittade aktiviteter för att vi ska ha kul och affärsmännen ska få ihop sin bonus. Nää upp till kamp, jag vill vara slö titta på tv och läsa böcker. Jag tror på sinusvågen slö / aktiv, vinter / sommar. Vintern är till för att bygga upp nyfikenheten och längtan, nyfikenheten är ju drivkraften, att leta efter ny spännande mål och tankar. Att grotta ner sig i gamla problem det är att vara idiotpatriot och det är vår tids största energitjuv.

Kör hårt & sov gott
92%

Ps. Vad tycker ni om förra flashinlägget ?  Är inte tekniken fantastisk, påminner om naturen.

Höst


Igång



Igång, efter en mycket skön och varm semester på Sicilen och dit längtar man redan tillbaka, spännande natur,  varmt badvatten, mycket god mat, ingen mobiltäckning (där vi bodde), datorer och shopping, mao Paradiset.
De säger att allt spirar och slår ut på våren men nu på hösten så drar alla projekt igång med raketmotor, det känns nästan som att få en smäll på käften. När hjärnan skvalpat färdigt och man lyckats fokusera igen så känns det som att vara född på nytt och nu jävlar kör vi. Höstens mål är enligt följande citat:
Världen är i en ständig förändring
och den som först ser förändringen
och förstår vad den betyder
och sedan anpassar sig efter den
är den som vinner.
Så vi får se var man hamnar.
Jag har läst många bra böcker över sommaren, har blivit en riktig bokoman.
En kul grej från Leonard Cohens Älsklingsleken är en handikappad pojke som han möter och frågar hur läget är ? Pojken lämnar alltid svar på detta i %, det tycker jag var ovanligt intelligent än att alltid få nonsenssvaret, jo de ä bra.

Just nu mår jag 95%. Trots, nää, tack vare många intressanta projekt både privat och i jobbet.

RSS 2.0