Baksmälla

Nää då inte en sådan, utan en trevlig. Nu har man hunnit att smälta resan och det känns mycket bra, det var otroligt stimulerande att ta sig fram på två hjul och bara ta in det som dök upp på näthinnan, inga tider att passa och riktigt bra väder. Men en liten överaskining kom när man fick se mobiltelefonräkningen att det är dyrare att ringa från osvensk mark vet man ju och kan givetvis också dra slutsatsen att det är lite dyrare att surfa, men hej & hå Telia hur kan 9 kr/dygn bli 85 kr/Mb (Vodafon) och 120 kr/Mb (Övriga operatörer). Jag förstår att varningarna kommer tätt nu från Telia för de måste vara totalt nedringda av frustrerade abonenter. Själv slutade saldot på drygt 5000 kr och då har man lärt sig att tekniken finns men man ska inte använda den när man är utanför sin kammare.
På tal om att bli blåst, telefonbolagen i Europa är nu tvingade att sänka sina roamingkostnader från sista juli och senast från sista augusti. VADDÅ, två deadlines, ja den första får man bara del av om man anmäler sig och hur får informeras man om detta ??  Man gör på detta vis bara så att de in i det sista kan tjäna lite mer pengar. Och då igen, hur påverkas surfandet, nä just det, ingenting. Samma orimliga kostnad, så va vad det jag sa, tekniken finns men inte möjligheten att använda den. Det gäller först att blåsa så många som möjligt, mao först locka med tekniken och sedan med priset, man känner igen mönstret nu.
Nu får man kolla upp hur mycket man hinner på 1 Mb.

BackHomeDay

image26
Dag 13, bara regn i 48 mil. Men vad gör det när man är inpackad i många lager av kläder, enda besväret är att det tar 10 minuter att få av sig allt om man måste gå på toa, så det är bara att knipa och köra. Från Idre till Lidingö är ju inte den roligaste etappen och speciellt inte när man då vill hem, man får sitta och försöka smälta alla intryck av roliga vägar och spännande, vackra landskap och inte minst alla växlingar mellan sommar, vår och senvinter. Sommar när jag startade, vår i Lappland, vinter över fjället, 20 minuter senare sommar i Norge och sedan vår igen på Lofoten, sommar i Nordland och vår över fjället till Idre för att landa i Sommaren igen.Det har varit en otrolig avkoppling trots att man kört 3665 km på 13 dagar. Mycket för att det har varit perfekta motorcykelvägar, kurviga och tomma på trafik. Att se landskapsförändringarna på så kort tid är också en stor behållning för man har ju alla intryck färskt i minnet. Jag är också imponerad över hur bra telefon och datatekniken har fungerat på alla platser. De flesta kort är tagna med min SonyEricsson K800i mobiltelefon och direkt överförda till "Fotobloggen" (Blogger) och övriga kort är tagna med en FinePix F601 digitalkamera. Korten har jag lagrat ner i en LapTop HPnc2400 och säkerhetskopierat hem till min Desktop varje kväll via 3G. Denna blogg har jag skrivit på LapTop'en och lagt upp den via 3G-nätet. Det har känts som ett mobil frihet för en tekniknörd som jag.Nu med påfylld energi till nya intressanta projekt.

RSS 2.0