Lite höstbilder från skogen

Höstskogen

Blippa på bilden och välj bildspel

Vad man kan hitta

image34

Det är annorlunda när man tar en promenad med kameran på axeln, radarn är på och man ser naturen på ett helt annat sätt. Detaljerna dyker upp och promenadtakten blir ryckig. En ofantlig datamängd finns ju här som man normalt bara skummar igenom. Hur ofta står man och tittar på ekollon, hur många kan växa i en klase och är de mogna än, men tjitt så ankripna ekarna är av någon ohyra.
Den här lilla eken på bilden är i alla fall angripen av en känd ohyra, mycket märkligt ställe att bygga ett billabo på och familjen var hemma så jag vågade inte gå närmare.

VVA (Våga Vägra Auto)

image33

Då har fotointresset återinträtt i Chattes huvud, det har väl legat och skavt bakom vänstra örat hela tiden sedan Nikon FM tiden. Men tiden med analog film blev både dyr och osmidig, men sen kom digitalfilmen med sin snabbhet och lätthet att hantera man prioriterade dock små kameror som var lätta att alltid ha med. Många ögonblicksbilder blev det, ett snabbt enkelt sätt att berätta något med bild.
Plötsligt nu sommaren 2007 kändes det dock dax igen att ge sig på alla möjligheter en systemkamera ger och vips så hade man införskaffat en ny Nikon D80 med 18-135 zoom. Hjälp vad möjligheter det finns nu, det gäller bara att inte växla upp för snabbt för annars drunknar man i tillbehör eller går i väggen med finesser.
Men det känns verkligen kul att ha ett bra verktyg i handen och att sedan lätt kunna jobba kreativt i datorvärldens mörkrum. Också möjligheten att presentera bilder har ju förändrats på några få år från pappersalbum eller tavlor till hemsidor, bloggar, fotoalbum i cyberspace och digitala tavlor.
Vi syns

RSS 2.0