December

Hej vad tiden går fort och det verkar alltid som december är den snabbaste månaden. Tiden går bara fortare ju äldre man blir eller beror det på allt man vill hinna med, nä största orsaken är det stora informationsflödet genom TV, internet och tryckt media och då växer ju nyfikenheten på allt.
Så det gäller att solla och välja och leta efter lugnet men det är ju inte lätt i december då köp- eller rättare sagt säljhysterin ligger på topp.
Så här års verkar det också som om allt ska hinna med att lösas eller fixas innan... innan vad då ?
Jag vet, allt sitter i ens eget huvud och där är det svårast att åtgärda, det är lättare att lösa andras problem och ändå så har man nu lärt sig att det finns inget sedan utan bara nu, nu och nu.
Jag tycker att följande sitat är bra som jag hittade på Bodeil Malmstens blogg, (Om att åka långt bort för att hitta sig själv) "The only Zen you find on the tops of mountains is the Zen you bring up there." Robert Pirsig, 78.
Snart är det dock januari och då är det långt till nästa religösa hysteri och så ska man passa på att fly till Paris några dagar och det är något stort att se fram emot, inga måsten utan bara flum. Det värsta är att om snön kommer så börjar det ju dra lite i åka-skidor-genen också men det brukar ju lösa sig varje år, i kontrast till detta så får man titta på Dakarrallyt och +/- 0 så har vi normaltemperatur och allt känns normalt.

RSS 2.0