Så var även denna jul över

image40

den grönaste julen av alla de gröna jular som de brukar va nu på vår växthusjord. Grön och grön föresten, grå heter det kanske, skitig och grå. Men det gör ju bara att man ser fram mot att resa ut lite och se lite fler färger.
Julen var gemenskap och mat och en supernöjd Christopher och då är man nöjd själv, kolla in lite bilder från Åtvidabergsjulen, http://picasaweb.google.se/mats.chatelain/ChristophersJul2007 .

Nostalgi

image39

"I tiden" eller rättare sagt, "förr i tiden" för mycket länge sedan då det oxå var jul så fick jag denna lilla lastbil som är den enda lilla leksak som följt mig genom åren. Det är en Fuclid rear dump truck från Dinky Supertoys (Meccano Ltd), lite skrapad men skarmig. Den står alltid framför mig när jag sitter vid datorn och åkte fram som objekt när jag skulle testa lite med olika blixtljus.
Sitter och planerar för lilla vårtrippen till Schweiz, möte + obligatoriska skidäventyret som denna gång kommer att genomföras nedanför Eigers nordvägg i Berner Oberland. Det ska bli mycket kul att för första gången få se och testa pisterna på vintern för här har det vandrats många gånger genom åren men endast då sommartid. Har redan införskaffat en specialryggsäck för kameran som man lätt kan svänga fram från ryggen till magen, självklart bra när man ska plåta men även great när man sätter sig i en skidlift. Jag är nyfiken på Lauberhornpisten störtloppsbacken som ska vara rena väggen, man får väl ta några kort där och se om man får fram hur brant det är. Just den helgen är det störtloppstävling för amatörer och man kan vinna CHF 1000, men det är nog inte intressant för rehabiliteringen kostar nog mer än CHF1000.

Det blev Paris

image38

Ja det gick inte att undvika, det blev en resa till Paris, lite julshopping med avkoppling och att komma ifrån verkligheten några dagar. Paris har blivit som ett gift någon gång eller gånger under året måste vi dit det är bara att acceptera. Kul att ha nya systemkameran, se lite bilder på min Picasasida http://picasaweb.google.com/mats.chatelain/Paris2007 , men mobiltelefonens kamera används också, sjukt men bekvämt.
Jobbet känns nu kul med en nytändning efter 30 år, äntligen känns det att Leica Sverige är ett företag som vill satsa på framtiden. Serviceavdelningen ska anställa, kors i taket, och vi får vår koordinatortjänst (jag). Det känns verkligen inspirerande att kunna börja skapa det vi pratat och drömt om i mer än 10 år.
För övrigt i denna mörka årstid har vi kommit till att det är dax att pimpa lägenheten med ljus & och småprylar. Jag började dock med att riktigt rensa arbetsrummet som hade belamrats med tekniska prylar i flera lager, känns faktiskt riktigt skönt så nu kan man fokusera på det som man stoppar framför näsan utan att störas av allt annat man lockas av, kanske ett ryck i badrumsprojektet rent av. Ja man ska inte överdriva, det är nog något bra på TV ikväll.

RSS 2.0