Technoholic

image47

Det är de små detaljerna som gör det... eller orsakar det... eller förorsakar det,  äh vad spelar det för roll.
I lördags fick jag för mig att hänga på låset på fotoaffären, bara titta, bara TITTA, BARA TITTA och det gick så som det brukar, 5 lökar fattigare gick jag glatt därifrån rakt ut i skogen till mitt Shangri-La bland granar och kottar. Ahh en njutning med ett nytt (nja något begagnat, kors i taket) objektiv, ett macro Nikon 60mm 2,8. Ny teknikpryl och skogen det är livet det, jag vet exakt hur många steg jag tar, vad jag förbrukar för energi och var jag är under GPS-himlen. Sedan går jag hem och tittar på datorn var jag varit, alla data har skickats via cyberspace till min "site", vad skönt detta känns, jag kom inte bort, jag finns.
På tal om att finnas, söndag em fick jag ett infall att jag ska nog pröva Lidingös MTB-track. Utrustad med GPS, tripmätare, färskt vatten och ett jävla anamma så gav jag mig ut i terrängen. 2 km och slörp så fastnade jag flåsande på ett vattensjukt gärde, på't igen, uppför en backe över 876 rötter till ännu mera flåsande. Vattenpaus för att nollställa pulsen och så på nästa 4567 rötter, vattenhål och andra hastigt uppkomna hinder, en krash och efter en timma hemma. Glad och nöjd så sätter man sig framför datorn och konstaterar att det har i snitt gått i 6 km/h och förbrukat 200kcal. Jag kunde med andra ord tagit unden på en promenad och sluppit att riskera livet... men kicken gav mig 100 poäng. Nästa helg ska jag nog försöka att komma upp till 7 km/h.
På detta sätt får en technoholic sin dagliga fysiska träning.

Nu då, är våren här ?

image46

Vänta, jag hörde något !  Ja det går inte fort när ska genom en av Lidingös "urskogar", men varför ska det gå fort ? Det är väl en av orskerna till att man går ut i skogen, att det inte går fort. Nu känns det att våren är på G, ljuset och möjligheten att gå ut efter jobbet utan pannlampa. Har äntligen kommit igång med att röra på sig utomhus, utanför Friskis & Svettis. Det är skogspromenader, Power Walk (med stavar) och cyklingen, nu är det bara att hitta moroten för konstigt nog så räcker inte hälsan som morot. Jag snubblade över en liten programvara (sånt händer) som heter ActiveOutdoor från Wayfinder (gratis om man har en GPS i telefonen och det har man ju), skitkul. Man ex. loggar den aktiviet man gör och den skickas sedan till min sida på Wayfinder och där kan man sedan få en jäkla massa data på det man utfört, man kan oxå lägga in eller ta andras router och försöka följa dem, kolla in http://www.activeoutdoor.com/Activeoutdoor/ . Det är säkert en morot som räcker ett tag, men man vet ju att alla morötter har ett bäst före datum och det har säkert denna oxå. Det gäller ju att ha många morötter på gång för då har man alltid ett färskt problem att lösa.
Läste en bra dikt om detta av Karin Boye,

Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.
Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd.

RSS 2.0