Snart "ledig man"



Nu har man varit en arbetsmyra i ett år igen och börjar nu räkna ner dagarna till årets semester.
Det här har varit ett annorlunda år, det possitiva med att arbeta har kommit tillbaka och något sådant får man nästan kalla ett mirakel i dagens hysteriska samhälle. Historiskt så lever vi ett gott liv och det är roligt att läsa historia från alla tidsåldrar och se att under alla år så har folk tyckt att allt blir stressigare och att tiden går fortare så hur fort går den nu igentligen. Vad är det som går fort, tiden ÄR ju konstant så vad fyller vi den med. Arbetstiden är ju kortare än historiskt sett, maten är ju lättåtkommlig, vi har ju maskiner som hjälper oss med nästan allt, vi transporterar oss fortare än någon i historian. Summa sumarum, vi har massor av tid  . . . att titta på TV, vad bra vi har det.
Har varit på fotosafari i en av Lidingös urskogar, resultat några foton och 18 fästingar på Minoo. Det är meditation att röra sig i skogen med en kamera och se förändringar och upptäkta detaler som aldrig tar slut, exempel vad faan gör myrorna i ekarna. Jo visst, de får tiden att gå. (Se mera bilder under Länkar "Mera bilder", Sommaren 2008.)

Snipp, snapp, snorum,
hej basselorum,
så var dagens saga slut.


Stark eller svag,



överlägsen eller underlägsen, svarande eller frågande, dömmande eller försvarande. Ja vad är rätt eller fel, ska man vara politisk ål eller patriot ?  Det hela beror nog på vad det är man vill vinna, kortsiktigt eller långsiktigt, personligt eller för gruppen. Måste det ena utesluta det andra, måste det finnas motsatser eller är det motsatserana som gör helheten, det optimala, Ying & Yang eller som vi säger i Sverige "Lagom".
Neeeej inte lagom igen, lagom är navet i samhället det håller ihop det hela och måste finnas. Men vad händer där ? om det inte står stilla så snurrar det låååångsamt. Så acceptera att navet finns, men ska det nu hända något så är det dax att  ge sig ut efter hala eller tröga ekrar mot platserna där det händer saker, där det snurrar fort, där guppen märks.

Let's roll

Vad försigår i min arma hjärna bara för att man ska göra några kundbesök

RSS 2.0