Nu, nu är jag i Grindelwald

image43

Först några dagar i Heerbrugg hos Leica som var mycket givande, nu känns det verkligen att det negativa klimatet har blåst bort, nu pratas det ett språk som man förstår och äntligen så är man ett team igen.
Sedan bar det av mot Fislisbach och bekanta där, en trevlig kväll med vin- & Grappa-provning, ostfondue (med chilli = kanon) och mycket gamla minnenprat. Vidare sedan idag hit till Grindelwald som jag aldrig har sett på vintern. Men var har de gamla Schweiztågen tagit vägen, det är nya moderna tåg med stoppade säten så man vill ju bara sitta kvar och njuta, nä tacka vet jag gamla träbänkar så att man njuter när man kliver av tåget.
Jag har redan hunnit med de traditionella Schweiziska maträtterna inkl. lokalt öl, vin & Rivella, Jag började med en 3cm tjock svinstek med ostspätzle, diverse kötträtter med brun sås, ostfondue, stekt kalvkorv med rösti och en bündnerteller, detta gäller sedan i tisdags inte allt idag. Så vi får väl se vad man kan hitta nu de sista dagarna.
Det är nog inte den diet man ska hålla sig till men nu börjar ju förbränningen. Har redan gått upp till hotellet två gånger 1/2 -timma, ena gången bärande på skidskor och skidor. Det är mycket brant upp och pulsen är nära max men det är bra uppvärmning för morgondagen då blir det skidbussen ner till stationen och sedan tåget upp till Kleine Scheidegg, jag kommer nog att hålla mig där och hoppas på att Eiger tar av sig mössan. Redan så tycker man att man bara ser bergsväggar när man försöker att se himlen och då vet man att det är ytterligare 1,5 km vägg i molnet. Men så är ju livet, man vet att det finns en framtid men man vet inte hur den ser ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0