L'Observateur

image29

Vad ligger i tiden när man passerat de 50 ?   Ja kanske släkträdet börjar att vara intressant, var och vad härstammar man ifrån. Det finns lite material att gräva i hemma i byrålådan och man får väl börja där. Gnistan att börja med det här kom när jag såg gratisprogrammet Geni där man kan skapa släktträdet grafiskt plus lite enkelt bokföra tjocka släkten och herre jösses vad det växte fort med folk. Bara att knappa in vad man hade i byrålådan så var man uppe i 148 personer, de äldsta födda 1672. När man ser hela trädet så blir man ju faktiskt nyfiken på historian kring personerna, så det blir nog att jobba vidare med detta.
Samtidigt som man surfar omkring på jakt efter släktkopplingar stöter man på andra intressanta personer som tex Bob Chatelain, konstnär. Målningen här ovan hittade jag faktiskt inte genom att söka på Chatelain utan på bilder över släktträd så det var ju ett sammanträffande. Jag gillar hans tavlor, kolla in http://perso.orange.fr/bob.chatelain/  . Det finns många konstärer, fotografer och hantverkare med namnet Chatelain så det är kul att surfa på det namnet.
Nu när datorerna fungerar (trådlösa nätverket försvann ett tag på den bärbara "Matsontherun", vill inte prata om det) och att det är minimalt med folk på jobbet så känns det som man äger sin tid, inget tjaffs som tar upp för mycket energi utan bara effektivt arbete efter eget huvud, nöjd personal - nöjd kund, enkel matematik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0