En jobbig vecka

Förra veckan blev en jobbig vecka, möten, möten möten. Varför behöver man möten ? De tar ju bara massa tid och vem lyssnar. Det är i alla fall skönt att få vädra ens åsikter och blir det någon förändring så har man ju vunnit något. En sak som är intressant när man går på ett möte är att på några programpunkter är alltid problemet löst INNAN mötet och det är ju possitivt att det finns folk som SER problemet när de blir upplysta om det, eller kanske är det så att de inser att de måste rädda sitt ömma skin i sista sekunden. På sonens gruppboende verkar det som om vissa har tittat lite för mycket på dagen såpor i TV och tror att de har något att vinna på att bilda pakter och att man varje månad ska rösta ut någon. Sådant betende är otrevligt men många har reagerat och jag hoppas att ledningen kan vissa lite styrka och handlingskraft nu så att de drabbade bland personal och anhöriga kan få lite arbetsro.

Utöver möten är det många bollar man kastat upp men av mera intressekaraktär och då är det ju roligare att ta emot och hålla rullande. Delning av kalendrar eller rättare sagt att samla kalenderinformation på ett ställe är en utmaning, teknik och vilja att använda tekniken är utmaningen. Att dela med sig av information / bilder är en annan utmaning och problemet här är ju att det finns ett utbud utan like nu med "bloggsiter" och "fil- / bild-lagringssiter", vad ska man välja ? Prövar mig sakta framåt så får vi se var det slutar.

Koppla av blir nästa veckas uppdrag, det går ju fortfarande att sitta på balkongen (inglasad) och ta sitt kaffe och njuta av utsiken. Har just läst färdigt Bodil Malmstens "Priset på vatten i Finistére" som var lite reselitteratur (lätt bok) när vi var i Normandie den beskriver ju nästa landskap i regionen Bretagne. Hon skriver mycket bra och har även en fin blogg ( http://www.finistere.se/ ). Men nu återgår jag till "Carolus Rex" (Karl XII) av Ernst Brunner, en riktig tegelsten som man inte reser med. Intressant att läsa om vilket riktigt psykfall som en gång var kung av Sverige.
Promenader med hunden blir lite korta nu när hela sommarens regn har beslutat sig för att komma nu. Så motionen får bli "Friskis & Svettispasset" och Dart (utan öl, uhh).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0